Què és el SEO i quin impacte pot tenir a la meva web

Publicat l’1 de Febrer de 2020

El SEO és un acrònim format per les paraules Search Engine Optimization i fa referència a les tècniques i estratègies utilitzades per posicionar una pàgina web dins dels buscadors d’Internet, on destaquem l’omnipresent Google, el cercador utilitzat per més del 90% dels europeus quan realitzen una recerca a Internet.

El SEO també se’l coneix com a Posicionament web, posicionament orgànic o posicionament en Google i és imprescindible utilitzar-lo per a poder atraure més visites a la teva web, ja siguis venedor, un professional, una empresa o simplement tens una web per compartir el teu hobby preferit.

Si t’interessa i vols augmentar les visites, et podem ajudar en el posicionament web (SEO) de la teva pàgina, ja siguis una empresa o particular, una web d’hotel, blogger, un club o organització.

i per què és tan important?

Si estàs llegint aquesta pàgina, segurament és perquè tens un negoci físic o online, o estàs pensant a crear-ne un de nou.

Això vol dir que tens una pàgina web (o la tindràs) on ofereixes o vens els teus productes i serveis. Però com fas perquè els teus clients arribin al teu negoci? Aquí és on entra en joc la importància del SEO.

Avui en dia, el principal tràfic de qualsevol negoci online prové dels resultats de les cerques en buscadors, principalment de Google (a no sé, que s’inverteixin grans quantitats de diners en publicitat). Qualsevol persona que busqui informació relacionada amb una temàtica només es fixarà en els primers resultats de la cerca i molt rarament profunditzarà més enllà dels 7 o 8 primers resultats.

Posem un exemple. Suposem tens un negoci hoteler a Palafrugell. Doncs resulta, que a tot Espanya, hi ha com a mínim 880 persones que busquen a Google «hotel calella de Palafrugell». I no només això, també busquen apartaments o bé altres combinacions de paraules relacionades (per exemple hotel palafrugell, reservar hotel a palafrugell, etc.)

Doncs bé, fixa’t en aquesta altre imatge:

Aquest és el resultat de la cerca de «hotel a Palafrugell» (en mode incògnit) i els primers resultats hi apareixen Booking, Tripadvisor i Trivago. De tots els potencials clients que podem arribar, els tres primers resultats són les webs que més opcions tenen per guanyar nous clients. I saps per què?

Molt senzill. Són els primers on clicarà la gent. 

Tots hem assimilat la idea que el buscador ens proposarà primer el més rellevant, per tant, entenem que en els primers resultats tindrem més opcions a trobar el que busquem.

Per aquest motiu és tan important fer-li entendre a Google que el teu negoci és rellevant per l’usuari, per poder atraure potencials clients de forma estable i gratuïta.

Aquesta és la màgia del SEO.

És cert que les tècniques SEO no són ciència exacte, sempre dependran de les interpretacions dels algoritmes dels cercadors. Però dur-les a terme i experimentar diferents estratègies segurament t’aportarà més beneficis que no pas no fer res.

Si estàs interessat a millorar la presència del teu negoci online, podem ajudar-te. Analitzarem el teu cas i et proposarem diferents solucions que tu mateix podràs dur a terme.

Comença el teu projecte!

Una oportunitat per fer créixer el teu negoci i millorar la teva presència a Internet.