Com seleccionar el hosting per una pàgina web en WordPress

Publicat el 5 d’Abril de 2020

Si t’estàs plantejant crear la teva pàgina web en WordPress o bé en algun altre CMS (gestor de continguts) necessitaràs conèixer les principals característiques dels serveis de contractació de hosting, i determinar quins requisits necessita la teva web.

Si no vols llegir i únicament vols saber directament quin és el nostre proveïdor, et deixo el seu enllaç: Proveïdor de hosting WordPress utilitzat per nosaltres.

Què és un hosting?

Abans d’entrar en detall de les diferents possibilitats de hosting del mercat, és important saber què és exactament un hosting i perquè serveix.

El hosting és un servei online que et permet publicar una pàgina web o aplicació a Internet. Tota pàgina web necessita emmagatzemar els seus fitxers i dades en un servidor (ordinador) amb accés a Internet. Les empreses que ofereixen aquest servei, bàsicament et lloguen els seus servidors perquè puguis emmagatzemar-hi la informació necessària tal que la web funcioni correctament.

El servidor no deixa de ser un ordinador físic que funciona constantment les 24 hores del dia, permetent que els usuaris s’hi puguin connectar a qualsevol hora i dia de la setmana.

La principal avantatge de contractar un hosting és poder-te oblidar del manteniment del servidor, permetre que el servidor sempre estigui engegat i en correcte funcionament, protegir-lo d’atacs maliciosos i transferir correctament les dades des del servidor als navegadors web.

És cert que tu mateix podries convertir el teu ordinador de casa en un servidor, però has de ser conscient que hauries d’invertir hores, diners i coneixement per posar-lo en marxa sense cap imprevist, així com estar constantment atent en cas de pujades de tensió, velocitat de càrrega, còpies de seguretat, increment elevat de visites, etc.

Per què necessito contractar un hosting?

Quan una persona introdueix el teu domini a la barra de navegació, el servidor rep una sol·licitud i ha d’enviar tota la informació, imatges i fitxers a la petició realitzada per l’usuari. Per aquest motiu, quan vols crear la teva web, la forma més fàcil i àgil d’emmagatzemar les dades, és contractant una empresa de hosting que et faciliti espai en el seu servidor.

Si vols comprar aquest tipus de servei, acaba sent un lloguer anual o mensual (depenent de l’empresa), on el preu variarà en funció de les teves necessitats i requisits.

Un cop adquirit el hosting, podràs gestionar tota mena d’eines segons el pla contractat, però en general s’inclou la gestió de comptes d’email, còpies de seguretat, bases de dades, certificats segurs (HTTPS), gestió de fitxers, instal·lació de software, redireccions i molt més.

Aquesta gestió normalment es realitza a través de cPanel, un software que et permet administrar els servidors sense coneixement de programació.

Si estàs interessat a crear la teva pàgina web en WordPress, podem ajudar-te. Som una agència de disseny web especialitzada amb WordPress i et podem ajudar.

Diferents tipus de hostings actuals

Existeixen gran varietat de proveïdors de hosting web i cada és adequat segons les necessitats de la teva web i els seus requisits. No serà el mateix contractar un hosting per una web de 10 pàgines amb 500 visites al mes, que una web amb més de 1.000 pàgines, diversos idiomes, passarel·les de pagament i més de 50.000 visites mensuals. Actualment, els tipus de hosting més habituals són:

  • Hosting compoartit
  • Hosting VPS
  • Hosting WordPress
  • Hosting amb servidor dedicat

Hosting compartit

El hosting o emmagatzemant compartit és el tipus de hosting més comú, ja que és una solució econòmica per la majoria de pàgines web petites.

Amb aquest tipus de hosting comparteixes un servidor amb altres clients del teu proveïdor, compartint també tots els recursos, memòria, potència, espai del disc entre altres

Hosting VPS

Amb hosting de servidor privat virtual (VPS), també comparteixes el servidor amb altres usuaris, però el proveïdor del hosting t’assigna una partició separada dins del servidor. Això significa que tens espai exclusiu per a tu i una quantitat de recursos reservada per la teva web. Aquest servei està pensat per webs mitjanes amb projecció de creixement.

Hosting WordPress

Aquest tipus de hosting és també un hosting compartit però pensat per webs exclusivament creades amb WordPress. Normalment el hosting et permet instal·lar el WordPress amb un sol clic i segurament amb algun plugin pre instal·lat per una fàcil gestió de migracions i còpies de seguretat.

Aquest servei és el més interessant sempre que només vulguem crear pàgines web en WordPress en el servidor contractat, és a dir, no podràs gestionar webs en Prestashop, Magento, Joomla i WordPress al mateix temps.

alojamiento wordpress

Servidor dedicat

Aquest servei t’ofereix un servidor físic exclusiu per a tu, i per tant, t’ofereix el màxim rendiment i flexibilitat que et pugui donar el servidor. Et permet configurar-lo com desitgis, amb el sistema operatiu i software que prefereixis segons les teves necessitats i habilitats.

De fet, llogar un servidor dedicat et brinda les mateixes possibilitats que si el tinguessis a casa físicament, però a més a més, et permet comptar amb el suport professional del proveïdor. Per aquest motiu, és el servei més car i requereix coneixement tècnic i d’administració de servidors.

Hosting recomanat per WordPress a Espanya

A Espanya existeixen gran diversitat d’empreses que ofereixen únicament el hosting per la teva web a preus molt competitius. Tot i això, no tots ofereixen el mateix servei tècnic, velocitat i seguretat en el servidors, una part molt important abans de triar el teu hosting.

Des de L’Aparador Digital volem recomanar-te l’opció que considerem que millor s’adapta a les webs creades amb WordPress i que a més a més, utilitzem en el 100% de les nostres webs.

És el cas de WebEmpresa, un proveïdor de hosting nacional amb més de 15 anys d’experiència.

Perquè contractar WebEmpresa

WebEmpesa és una de les empreses de hosting més importants a territori espanyol, ja que compta amb més de 50.000 usuaris. Ofereixen un servei de qualitat tant a nivell de hosting com de servei d’atenció al client.

Punts a destacar:

  • Una excel·lent atenció al client: la nostra experiència amb ells ha estat sempre molt positiva, amb respostes molt ràpides i resolutives.
  • Hosting molt ràpid i eficient optimitzat per a WordPress, amb tres plans diferents aptes per a qualsevol projecte web.
  • Certificats SSL Gratuïts: la majoria de hostings t’ofereixen aquest servei a part amb una quota mensual.
  • Gran velocitat de càrrega amb servidors actualitzats constantment.
  • Còpies de seguretat automàtiques diàries.
  • Direccions d’e-mail il·limitades.

Vols contractar el teu servei hosting? Aquí et deixem l’enllaç al nostre proveïdor preferit.

Resum i conclusió

La compra i contractació del servei hosting és la primera part important abans de crear la teva pàgina web. És important no basar-se únicament amb el preu del hosting. Per a nosaltres, el més rellevant és la capacitat dels servidors i el servei d’atenció a l’usuari.

Les actualitzacions diàries de WordPress, plugins o els diferents atacs d’spam, intents de hacking són molt freqüents, i poder resoldre-ho de forma ràpida i eficient és molt important per la salut del teu lloc web i dels teus visitants.